Όριο Πίστεως


ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Εντυπώσεις από την διήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή


Με τις καλύτερες αναμνήσεις έλαβε τέλος την Κυριακή 3 Ιουλίου,η διήμερη Προσκυνηματική εκδρομή που πραγματοποίησε το Σωματείο του Ορθοδόξου Μακεδονικού Παρατηρητηρίου,για την ενίσχυση της Ιεραποστολής μας στην Μπουκόμπα της δυτικής Τανζανίας! Με την ευλογία Της Υπερευλογημένης Μητέρας μας, Του Οσίου Παΐσίου, Του Αγίου Γεωργίου του φουστανελά και του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προσκυνηματική εκδρομή μας!

Πρώτιστα προσκυνήσαμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου,στον καταπράσινο οικισμό Μπουραζάνι! Η Ιερά Μονή αποτέλεσε στο διάβα των αιώνων ένα σημαντικότατο πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής! Προσκυνήσαμε τους τάφους των Μακαριστών, κ. Σεβαστιανού και του προηγούμενου κ. Θεοδώρου. 


Μετά την ξενάγηση αναχωρίσαμε για τον δεύτερο προορισμό μας,την Κόνιτσα! Είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να λειτουργηθούμε στον Ιερό Ναό Του Αγίου Νικολάου, όπου συνλειτούργησαν ο π. Κωνσταντίνος και ο π. Σπυρίδων γενικός υπεύθυνος θρησκευτικού τουρισμού από την Αθήνα! Η συγκίνηση του ήταν μεγάλη όταν αναφερθήκαμε στο πρόσωπο του π. Χρυσοστόμου,διότι όπως μας ανέφερε τον γνώριζε από τα νεανικά του χρόνια, τότε που ήταν ο ίδιος διάκος του μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ.Νικοδήμου! Ακολούθησε καφεδάκι και κέρασμα! Στον εσπερινό της προηγούμενης προσκυνήσαμε τα Χαριτόβρυτα λείψανα Των Αγίων Χαραλάμπους και Αναστασίου Του Πέρσου,που μετά την ξενάγηση ο προϊστάμενος του Ναού π. Κωνσταντίνος μας έβγαλε από το Άγιο βήμα!Στην συνέχεια, προσκυνήσαμε στην πατρική οικεία Του Οσίου Παΐσίου και στο εξωκλήσι Της Αγίας Βαρβάρας όπου καθημερινά σχεδόν ο Παππούλης μας ανέβαινε για προσευχή και όπου για πρώτη φορά είδε Τον Κύριο...!!!

  


Επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό Του Αγίου Γεωργίου του φουστανελά στο κέντρο των Ιωαννίνων όπου θησαυρίζονται εκτός από την Τιμία Κάρα Του Αγίου και τα Χαριτόβρυτα λείψανα 17 Αγίων! Το σπίτι Του Αγίου όπου σώζονται προσωπικά Του αντικείμενα! Το νησάκι των Ιωαννίνων με τις εννέα Ιερές Μονές και την ιστορική του σημασία, πλήθος παραδοσιακών προϊόντων και κατασκευών! Τελευταίος προορισμός το καταπράσινο και γραφικό Μέτσοβο! 


Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή,ιδιαιτέρως δε όλους τους πατέρες για τον κόπο και την αγάπη τους! Διά των πρεσβειών Της Παναχράντου Σου Μητρός και πάντων Των Αγίων, ελέησον και Σώσον ημάς Κύριε!
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Η φωτογραφία μου
Για την προστασία του ελληνορθόδοξου πολιτισμού της οικογενείας της νεολαίας και του πολίτη.

Translate

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες

ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΛΑΜΑΣ ΑΙΔ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΏΤΟΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣΟΦΙΑ ΑΠOKPYΦIΣMOΣ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ ΑΡΧΙΜ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΛΛΑΣ ΑΡΧΙΜ. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΜΥΡΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΑΪΔΩΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΑNTIAIPETIKO ΣEMINAPIO ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΟΓΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟΙ ΘΕΟΣΟΦΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ ΙΣΛΑΜ ΙΩΑΝΝΗ ΜΗΛΙΩΝΗ Κ. ΒΑΪΟΣ ΠΡΑΝΤΖΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΩΝΣΤ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΛΟΓΟΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΟΓNΩΣTIKIΣMOΣ ΝΕΟEIΔΩΛOΛATPEIA ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Π. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΥΡΟΣ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΑΤΕΡ ΙΩΣΗΦ ΒΙΓΛΙΩΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΚΟΠΙΑ ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΥΡΟΣ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΚΟΠΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΧΙΣΜΑ ΤΡΙΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΥΛΟ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΨΕΥΔΟ-ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΨEYΔOΠPOΦHTEΣ ΨEYTOMEΣΣIEΣ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προτεινόμενη ανάρτηση

Η εορτή του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά προστάτου του Σωματείου μας

Παραμονή Του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά σήμερα και η τοπική Ἐκκλησία της Θεσσαλονίκης μαζί με το Σωματείο του Ορθοδόξου Μακεδονικού Παρατηρη...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *